5 tips om het energielabel van je bedrijfspand te verbeteren

energielabel bedrijfspand verbeteren

Een energielabel voor bedrijven toont aan hoe groen het bedrijfspand is. Aangezien ieder bedrijf op zoek is naar manieren om kosten te bezuinigen, zijn hier 5 tips op een rijtje gezet die jouw bedrijf helpen in het bezuinigen van energiekosten. Ben jij benieuwd naar de maatregelen die jouw bedrijf kunnen uitvoeren? Lees dan snel verder.

Tip 1. Overstappen naar LED verlichting

Een van de meest makkelijke stappen die je kan ondernemen, is het overstappen naar LED verlichting. Het is tegenwoordig geen geheim meer hoe zuinig LED verlichting is tegenover de klassieke gloeilampen. Een bedrijfspand wat nog gebruikt maakt van deze oude verlichting zal te maken hebben met hoge energiekosten. Tijd dus om volledig over te stappen naar LED. Ook om het energielabel van je winkelpand te verbeteren is overstappen naar LED verlichting vaak een goede keuze.

Tip 2. Verwarmen en koelen op een milieuvriendelijke manier

Heb jij al eens nagedacht over de hoeveelheid energie er wordt gebruikt om jouw bedrijfspand op te warmen tijdens de koude winterdagen? Ondanks dat jouw oude verwarmingssysteem het nog doet, zal deze alles behalve zuinig zijn. Stap daarom over naar een warmtepomp. Deze pomp verwarmt en verkoelt jouw bedrijfspand, zonder dat jouw portemonnee er leeg van loopt.

Tip 3. Een modern ventilatiesysteem

Ventilatie is een belangrijk aspect van een bedrijfspand. Onze hersenen hebben goede ventilatie nodig. Daarnaast helpt ventilatie bij het energiezuiniger maken van jouw bedrijfspand. Vraag meer informatie op via Energielabel voor mijn Pand.

Tip 4. Overstappen op groene energie

Uiteraard is het geen verrassing dat groene energie ook voor jouw bedrijf een milieuvriendelijk optie is. Plaats zonnepanelen op het dak of op de parkeerplaats van jouw bedrijf om profijt te hebben van ‘gratis’ energie. Het is een eenmalige investering die je binnen no-time terugverdiend. Ook zal groene energie zorgen dat jouw energielabel direct omhoog gaat.

Tip 5. Het upgraden van de isolatie van jouw bedrijfspand

Uiteraard is isolatie een van de aspecten die veel invloed hebben over hoeveel energie jij verbruikt of niet. Een slecht geïsoleerd pand zorgt namelijk dat veel van de warmte verloren gaat, waardoor jouw verwarming nog harder moet werken. Dit resulteert dus in enorm hoge stookkosten. Het is makkelijk op te lossen door jouw bedrijfspand te voorzien van betere isolatie. Vervang enkel glas met dubbel of HR++ glas en plaats isolatie in de spouw. Het energielabel van bedrijven gaat direct omhoog door het uitvoeren van deze maatregelen, terwijl jij profiteert van lagere maandelijkse kosten.