Zonnepanelen laten reinigen in De Lier?

Voor 3% tot 5% beter rendement!

Plaats hier uw klus

Gratis offerte | Zó geregeld

Zonnepanelen reinigen De Lier

Bent u de trotse eigenaar van zonnepanelen? Dan wilt u hier natuurlijk jarenlang zo veel mogelijk van genieten met een optimaal rendement. Goed onderhoud en een periodieke schoonmaakbeurt is hierbij essentieel. Gelukkig valt het onderhoud van zonnepanelen reuze mee. Let er vooral op dat ze goed schoon blijven, zodat u een zo hoog mogelijk rendement behaalt. Zonnepanelen die jaarlijks schoongemaakt worden hebben gemiddeld 3% tot 5% meer rendement! Vergeet echter niet dat zonnepanelen schoonmaken niet zonder risico's is. Vaak is het op grote hoogte en we raden u daarom aan om hier een professioneel reinigingsbedrijf voor in te schakelen. In De Lier is het laten reinigen van uw zonnepanelen makkelijk, goed en snel geregeld via De Kluskenner.

Waarop letten bij zonnepanelen reinigen?

Let op: door de verkeerde materialen en producten te gebruiken kunt u uw zonnepanelen beschadigen. Er kunnen hierdoor vlekken en krassen op de zonnepanelen achterblijven. Deze kunnen soms van kwaad tot erger gaan en zo de goede werking van de zonnepanelen ondermijnen. Het is daarom geen overbodige luxe om een beroep te doen op professionals in zonnepanelen reinigen in De Lier. Met de juiste producten, materialen en kennis en ervaring op het gebied van zonnepanelen, zorgen zij ervoor dat uw zonnepanelen correct worden schoongemaakt. Daarbij hoeft u op deze manier niet uw eigen veiligheid in het geding te brengen.

Wanneer zonnepanelen laten schoonmaken?

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het schoonmaken van zonnepanelen is het moment waarop u dit doet. Zijn uw zonnepanelen erg vies? Dan is het altijd een goed idee om contact op te nemen met onze vakmannen. Daarna raden we u aan om uw zonnepanelen aan het begin van de lente te reinigen, zodat u optimaal profiteert van de maanden met de meeste zonuren. Zo wekt u zo veel mogelijk energie op. Wist u dat u zonnepanelen het beste schoonmaakt bij weinig zonlicht? Vooral bewolkte dagen, ’s morgensvroeg of in de avond zijn ideale momenten. Het schoonmaakwater droogt dan minder snel op en laat daardoor minder vlekken achter. Neem hier contact met ons op voor al uw vragen over zonnepanelen reinigen in De Lier!

Zonnepanelen laten reinigen kan het het hele jaar door. Maar om het meeste rendement uit uw zonnepanelen te halen adviseren we dit in het voorjaar te doen in de periode maart t/m mei. Zonnepanelen renderen het beste bij de stralende zon en zo zijn uw zonnepanelen helemaal schoon voordat de hete zomermaanden beginnen. Wacht dus niet te lang met het inplannen van deze klus.

Soorten vuil en aanslag op uw zonnepanelen

Veel mensen denken dat zonnepanelen vanzelf schoon worden en blijven door een regenbui. Dit is deels waar, want kleine vuildeeltjes spoelen met een regenbui makkelijk weg. Vuil als algen, mos, stuifzand en vogelpoep daarentegen kunnen alleen verwijderd worden middels een goede reiniging. Zonnepanelen liggen nu eenmaal vaak bovenop het dak en daar zijn het echte vuilaantrekkers. Hoe meer vuil, des te minder zonlicht er opgevangen kan worden waardoor er een rendementsverlies ontstaat. Zonde en makkelijk te verhelpen door uw zonnepanelen eenmaal per jaar te laten reinigen door een reinigingsbedrijf in De Lier.

Zelf zonnepanelen reinigen in %Plaats of uitbesteden?

Het reinigen van uw zonnepanelen hoeft niet heel vaak te gebeuren en is ook zeer betaalbaar. Het is vaak voordeliger en gemakkelijker om een professional langs te laten komen, dan zelf te investeren in speciale schoonmaakproducten en materialen. Zijn uw zonnepanelen goed bereikbaar en wilt u deze toch zelf reinigen? Gebruik dan altijd een zachte doek en zachte borstel. Voor een optimaal rendement gebruikt u kalkvrij water om zo kalkstrepen te voorkomen.

Deze klus toch uitbesteden aan een professioneel reinigingsbedrijf? Een goed idee en zo geregeld via De Kluskenner. Vul hiervoor ons aanvraagformulier in en u ontvangt, vaak binnen 48 uur, gratis de offerte(s) in uw mailbox. Offerte akkoord? Dan plant u direct een afspraak in en geniet u binnenkort ook van uw schone zonnepanelen!

Voordelen De Kluskenner

  • Plaats uw klus via ons contactformulier
  • Ontvang vrijblijvend en gratis een offerte
  • Zonnepanelen reinigers in De Lier
  • Offerte akkoord? Plan direct een afspraak in

Zonnepanelen reinigen offerte aanvragen

Klantervaringen over De Kluskenner

Klantbeoordeling:
Op basis van 127 reviews

Lees hier onze klantbeoordelingen »

Zonnepanelen reinigen in De Lier

Zonnepanelen schoonmaken klus

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen wilt u niet beschadigen, daarom is het schoonmaken met een zachte borstel en/of doek aan te raden. Om kalkstrepen te voorkomen gebruikt u het liefst ontkalkt water. Osmosewater is de meest zuivere watersoort voor een optimale reiniging. Uw reinigingsbedrijf in De Lier werkt hiermee en heeft het beste materiaal zoals een telescopische zachte borstel en het beste reinigingsmiddel.
Ja. Het reinigen of schoonmaken van zonnepanelen is noodzakelijk om het optimale rendement te behalen. Door vuil, aanslag en vogelpoep vangen de zonnepanelen simpelweg minder zonlicht op. Zonnepanelen die schoon zijn genereren gemiddeld 3% tot 5% meer rendement. Zeker de moeite waard dus!
De kosten voor het schoonmaken van zonnepanelen liggen tussen de € 50,- en € 85,- tot 16 zonnepanelen en € 75,- tot € 115,- voor het schoonmaken van 17 tot 25 zonnepanelen. Heb je meer dan 25 zonnepanelen? Dan wordt er een vast tarief per zonnepaneel in rekening gebracht. Voor een exacte prijs vraagt u hier een offerte op maat aan.
U kunt onze service voor het laten reinigen van uw zonnepanelen inschakelen in de volgende regio's:

Plaats: De Lier
Gemeente: Westland
Provincie: Zuid-Holland
Wijken: Alle wijken
Netnummer: 0174
Postcode: 2678 GE
Straat: Witte de Withstraat
Omliggende plaatsen:

Alphen aan den Rijn
Barendrecht
Capelle aan den IJssel
Delft
Den Haag
Dordrecht
Gorinchem
Gouda
Katwijk
Leiden
Leidschendam
Naaldwijk
Papendrecht
Pijnacker
Rijswijk
Rotterdam
's-Gravenzande
Spijkenisse
Vlaardingen
Zoetermeer

1. Plaats uw klus

Uw klus plaatst u binnen 1 minuut via ons contactformulier.

2. Ontvang gratis offerte(s)

Ontvang gratis en vrijblijvend offerte(s) van zonnepanelen reinigers in De Lier.

3. Plan een afspraak in

Offerte akkoord? Plan dan direct een afspraak in wanneer u het beste uitkomt.

Plaats uw klus

Gratis offerte | Zó geregeld

Recent ontvangen aanvragen in De Lier

Zonnepanelen schoonmaken

Graag een offerte voor het schoonmaken van 14 zonnepanelen. Panelen liggen op dak van onze woning (hoogbouw).

Geplaatst in: Zonnepanelen reinigen
Regio: De Lier
Geplaatst op: 07.12.2022

Reinigen van 8 zonnepanelen

Op onze schuurdak hebben we 8 zonnepanelen en die zitten onder de vogelpoep. Graag met spoed een reiniging gevraagd!

Geplaatst in: Zonnepanelen reinigen
Regio: De Lier
Geplaatst op: 07.12.2022

Offerte voor schoonmaken

Nieuwe woning gekocht met 9 zonnepanelen. Deze zijn erg vies en willen we graag weer schoongemaakt hebben.

Geplaatst in: Zonnepanelen reinigen
Regio: De Lier
Geplaatst op: 06.12.2022