Zonnepanelen laten reinigen in Hengelo?

Voor 3% tot 5% beter rendement!

Plaats hier uw klus

Gratis offerte | Zó geregeld

Zonnepanelen reinigen Hengelo

Vuil op uw zonnepanelen heeft een nadelig effect op de energie die u opwekt. Niet al het vuil wordt door een regenbui afgespoeld van de zonnepanelen. Vuil, groene aanslag, mos en vogelpoep kunnen vast blijven plakken op de zonnepanelen. Dit vermindert de rendement aanzienlijk. Periodiek uw zonnepanelen schoonmaken is dan ook een goed idee. Gaat u zelf op het dak? Of laat u dit liever over aan een specialist in zonnepanelen reinigen in Hengelo? Dat laatste is een goed idee, want zonnepanelen liggen vaak op grote hoogte. Dat maakt het een gevaarlijke klus. Ook weet u dan zeker dat het correct gebeurt, zonder dat uw zonnepanelen beschadigd raken.

Schone zonnepanelen voor een beter rendement

Het ziet er schitterend uit als uw zonnepanelen stralen in de zon. Het is bovendien nog mooier voor uw portemonnee als uw zonnepanelen schoon zijn. U hebt flink geïnvesteerd in deze installatie, met het idee dat het uw maandelijkse energierekening omlaag brengt en er zelfs iets aan kan verdienen. Wanneer echter vuil de zonnecellen bedekt, behaalt u een lager rendement dan mogelijk is. Vuile zonnepanelen genereren gemiddeld 3% tot 5% minder stroomopbrengst en dat is zonde. Daarbij kunnen afgedekte zonnecellen ervoor zorgen dat andere zonnecellen oververhit raken. Er ontstaan zogenaamde ‘hotspots’, die blijvende schade kunnen veroorzaken. Door hier een beroep te doen op een vakman voor het reinigen van uw zonnepanelen in Hengelo voorkomt u deze problemen.

Geniet van vele voordelen

Dankzij ons uitgebreid netwerk aan specialisten in zonnepanelen door heel Nederland, vindt u hier ook snel een professional voor het reinigen van zonnepanelen in Hengelo. U bent verzekerd van vakmensen die bewezen kwaliteit en een uitstekende service leveren. Geniet van de volgende voordelen:

  • Snel een goed reinigingsbedrijf vinden in uw regio
  • Specialisten in het reinigen van zonnepanelen
  • Kosteloze en vrijblijvende offerte
  • Snelle en vriendelijke service
  • Veilige en professionele werkwijze

Door hier een beroep te doen op een professioneel reinigingsbedrijf hoeft u zelf geen risico te lopen en het dak op te klimmen. De vakman die is aangesloten bij De Kluskenner in Hengelo beschikt over alle benodigde materialen om uw zonnepanelen te reinigen zonder deze te beschadigen. Een bijkomend voordeel is dat uw zonnepanelen, dakgoten en dakpannen tijdens het schoonmaken meteen geïnspecteerd worden en eventuele problemen vroegtijdig opgemerkt worden.

Tarieven zonnepanelen reinigen Hengelo

Hoewel zonnepanelen zeer onderhoudsvriendelijk zijn, is het wel belangrijk om ze periodiek schoon te maken. Dat hoeft niet elke week of elke maand, maar het is wel een goed idee om ze jaarlijks eens onder handen te nemen voor een zo optimaal mogelijk rendement. Bijkomend voordeel is dat het laten reinigen van zonnepanelen door een professional betaalbaar is en al vanaf ongeveer € 50,- kan. Zeker als u bedenkt dat u rendement misloopt als uw zonnepanelen vuil zijn.

Wilt u weten wat zonnepanelen reinigen in Hengelo bij u thuis kost? Plaats dan uw klus via ons aanvraagformulier. Geef hierin ook aan om hoeveel zonnepanelen het gaat. Zo krijgt u, vaak binnen 48 uur, een offerte op maat. Is de offerte akkoord? Dan plant u zelf direct een afspraak in met het reinigingsbedrijf in Hengelo. Zo geniet u binnenkort ook weer van schone zonnepanelen en een beter rendement!

Tips bij zelf zonnepanelen schoonmaken

Zijn uw zonnepanelen goed bereikbaar en overweegt u deze zelf te reinigen? Dan is het verstandig om dit altijd te doen met een zachte borstel en zachte doek. Voor een optimaal resultaat gebruikt u lauwwarm water dat kalkvrij is. Ga nooit met een hogedrukspuit uw zonnepanelen schoonmaken!

Voordelen De Kluskenner

  • Plaats uw klus via ons contactformulier
  • Ontvang vrijblijvend en gratis een offerte
  • Zonnepanelen reinigers in Hengelo
  • Offerte akkoord? Plan direct een afspraak in

Zonnepanelen reinigen offerte aanvragen

Klantervaringen over De Kluskenner

Klantbeoordeling:
Op basis van 127 reviews

Lees hier onze klantbeoordelingen »

Zonnepanelen reinigen in Hengelo

Zonnepanelen schoonmaken klus

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen wilt u niet beschadigen, daarom is het schoonmaken met een zachte borstel en/of doek aan te raden. Om kalkstrepen te voorkomen gebruikt u het liefst ontkalkt water. Osmosewater is de meest zuivere watersoort voor een optimale reiniging. Uw reinigingsbedrijf in Hengelo werkt hiermee en heeft het beste materiaal zoals een telescopische zachte borstel en het beste reinigingsmiddel.

Ja. Het reinigen of schoonmaken van zonnepanelen is noodzakelijk om het optimale rendement te behalen. Door vuil, aanslag en vogelpoep vangen de zonnepanelen simpelweg minder zonlicht op. Zonnepanelen die schoon zijn genereren gemiddeld 3% tot 5% meer rendement. Zeker de moeite waard dus!

De kosten voor het schoonmaken van zonnepanelen liggen tussen de € 50,- en € 85,- tot 16 zonnepanelen en € 75,- tot € 115,- voor het schoonmaken van 17 tot 25 zonnepanelen. Heb je meer dan 25 zonnepanelen? Dan wordt er een vast tarief per zonnepaneel in rekening gebracht. Voor een exacte prijs vraagt u hier een offerte op maat aan.
U kunt onze service voor het laten reinigen van uw zonnepanelen inschakelen in de volgende regio's:

Plaats: Hengelo
Gemeente: Hengelo
Provincie: Overijssel
Wijken: Binnenstad - Hengelose Es - Noord - Hasseler Es - Groot Driene - Berflo Es - Wilderinkshoek - Woolde - Slangenbeek - Buitengebied
Netnummer: 074
Postcode: 7555 CS
Straat: Hortensiastraat
Omliggende plaatsen:

Almelo
Deventer
Enschede
Haaksbergen
Hardenberg
Hengelo
Kampen
Nijverdal
Oldenzaal
Raalte
Rijssen
Steenwijk
Zwolle

1. Plaats uw klus

Uw klus plaatst u binnen 1 minuut via ons contactformulier.

2. Ontvang gratis offerte(s)

Ontvang gratis en vrijblijvend offerte(s) van zonnepanelen reinigers in Hengelo.

3. Plan een afspraak in

Offerte akkoord? Plan dan direct een afspraak in wanneer u het beste uitkomt.

Plaats uw klus

Gratis offerte | Zó geregeld

Recent ontvangen aanvragen in Hengelo

Zonnepanelen schoonmaken

Graag een offerte voor het schoonmaken van 14 zonnepanelen. Panelen liggen op dak van onze woning (hoogbouw).

Geplaatst in: Zonnepanelen reinigen
Regio: Hengelo
Geplaatst op: 29.11.2021

Reinigen van 8 zonnepanelen

Op onze schuurdak hebben we 8 zonnepanelen en die zitten onder de vogelpoep. Graag met spoed een reiniging gevraagd!

Geplaatst in: Zonnepanelen reinigen
Regio: Hengelo
Geplaatst op: 29.11.2021

Offerte voor schoonmaken

Nieuwe woning gekocht met 9 zonnepanelen. Deze zijn erg vies en willen we graag weer schoongemaakt hebben.

Geplaatst in: Zonnepanelen reinigen
Regio: Hengelo
Geplaatst op: 28.11.2021