Zonnepanelen laten reinigen in Susteren?

Voor 3% tot 5% beter rendement!

Plaats hier uw klus

Gratis offerte | Zó geregeld

Zonnepanelen reinigen Susteren

Zonnepanelen op uw dak? Dat is een mooie en duurzame investering. U bent misschien al een tijdje van uw eigen zonne-energie aan het genieten. Nu vraagt u zich misschien af; zijn mijn zonnepanelen niet aan een schoonmaakbeurt toe? Behaal ik wel mijn optimale rendement? En hoe reinig je eigenlijk zonnepanelen? Hier bent u op het juiste adres voor uw aanvraag voor zonnepanelen reinigen in Susteren. U ontvangt een gratis offerte, meestal binnen 48 uur, en maakt kennis met een reinigingsbedrijf in uw omgeving. Lees hier meer over wat u moet weten over het schoonmaken van zonnepanelen en wat het u oplevert.

Wanneer uw zonnepanelen reinigen?

Zonnepanelen zijn goed nieuws voor uw energierekening en voor het milieu. Weet u wat ook prettig is? Uw zonnepanelen vragen eveneens om heel weinig onderhoud. Het is vooral belangrijk dat ze schoon zijn. Vuil, aanslag en vogelpoep kunnen ertoe leiden dat uw zonnepanelen niet optimaal werken en dat is jammer. Controleer daarom regelmatig of ze schoon zijn. Doorgaans is het voldoende om zonnepanelen één keer per jaar goed schoon te maken. Woont u in een bosrijke omgeving? Dan adviseren we om twee keer per jaar uw zonnepanelen te laten reinigen door een vakman in Susteren.

Natuurlijk kunt u het hele jaar door een moment inplannen om uw zonnepanelen te reinigen. Maar om het meeste rendement uit uw zonnepanelen te halen adviseren we dit in de periode maart t/m mei te doen. Zo zijn uw zonnepanelen mooi schoon voor de warme zomermaanden om zo optimaal rendement te behalen. Plan deze klus dus tijdig in!

Meer rendement en voorkom defecten met schoonmaken

Dat zijn de twee belangrijkste redenen om hier een expert in zonnepanelen schoonmaken in Susteren in te schakelen. Met schone zonnepanelen behaalt u namelijk tot wel 3% tot 5% extra rendement. Door ze op tijd te controleren en schoon te maken voorkomt u ook schade, omdat beginnende problemen tijdig ontdekt worden. Door hier een beroep te doen op een reinigingsbedrijf geniet u van de volgende voordelen:

  • Gebruik van professionele schoonmaakmiddelen
  • Geen investering nodig in producten en materialen
  • Geen risico op het beschadigen van de zonnepanelen
  • Professionele inspectie van uw zonnepanelen
  • U hoeft niet zelf het dak op met alle risico’s van dien

Goed om te weten is dat de ruimte achter zonnepanelen ook een ideale broedplaats zijn voor vogels. Door periodiek te inspecteren voorkomt u dat er vogelnesten achter uw zonnepanelen ontstaan. Dit voorkomt zowel schade aan uw zonnepanelen als uw dak.

Belangrijke weetjes over het reinigen van zonnepanelen

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het schoonmaken van zonnepanelen. Het is voor de veiligheid essentieel dat de installatie is uitgeschakeld. Grof vuil, zoals takken, moet verwijderd worden om doeltreffend te kunnen werken. Verder gebruiken experts osmosewater, dat vrij is van zouten, kalk en nitraten, zodat er geen strepen achterblijven die de werking van de zonnepanelen belemmeren. Er is ook speciaal schoonmaakmateriaal nodig, zoals borstels die geen krassen maken. Liggen de zonnepanelen hoog? Dan is er een hoogwerker of ladder nodig en eventueel een telescoopborstel met inwendige wateraanvoer. We brengen u hier in contact met een expert in zonnepanelen reinigen in Susteren, die dit voor u kan verzorgen!

Zonnepanelen laten reinigen in Susteren

Wilt u graag een beroep doen op een vakman voor het reinigen van uw zonnepanelen in Susteren? En wilt u graag op voorhand weten wat dit kost? Dien dan uw aanvraag via De Kluskenner in en wij zorgen ervoor dat u spoedig gratis en vrijblijvend een offerte ontvangt zonnepaneel reinigers in Susteren.

Voordelen De Kluskenner

  • Plaats uw klus via ons contactformulier
  • Ontvang vrijblijvend en gratis een offerte
  • Zonnepanelen reinigers in Susteren
  • Offerte akkoord? Plan direct een afspraak in

Zonnepanelen reinigen offerte aanvragen

Klantervaringen over De Kluskenner

Klantbeoordeling:
Op basis van 127 reviews

Lees hier onze klantbeoordelingen »

Zonnepanelen reinigen in Susteren

Zonnepanelen schoonmaken klus

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen wilt u niet beschadigen, daarom is het schoonmaken met een zachte borstel en/of doek aan te raden. Om kalkstrepen te voorkomen gebruikt u het liefst ontkalkt water. Osmosewater is de meest zuivere watersoort voor een optimale reiniging. Uw reinigingsbedrijf in Susteren werkt hiermee en heeft het beste materiaal zoals een telescopische zachte borstel en het beste reinigingsmiddel.
Ja. Het reinigen of schoonmaken van zonnepanelen is noodzakelijk om het optimale rendement te behalen. Door vuil, aanslag en vogelpoep vangen de zonnepanelen simpelweg minder zonlicht op. Zonnepanelen die schoon zijn genereren gemiddeld 3% tot 5% meer rendement. Zeker de moeite waard dus!
De kosten voor het schoonmaken van zonnepanelen liggen tussen de € 50,- en € 85,- tot 16 zonnepanelen en € 75,- tot € 115,- voor het schoonmaken van 17 tot 25 zonnepanelen. Heb je meer dan 25 zonnepanelen? Dan wordt er een vast tarief per zonnepaneel in rekening gebracht. Voor een exacte prijs vraagt u hier een offerte op maat aan.
U kunt onze service voor het laten reinigen van uw zonnepanelen inschakelen in de volgende regio's:

Plaats: Susteren
Gemeente: Echt-Susteren
Provincie: Limburg
Wijken: Alle wijken
Netnummer: 046
Postcode: 6114 HS
Straat: Marktstraat
Omliggende plaatsen:

Geleen
Heerlen
Hoensbroek
Kerkrade
Landgraaf
Maastricht
Roermond
Sittard
Venlo
Venray

1. Plaats uw klus

Uw klus plaatst u binnen 1 minuut via ons contactformulier.

2. Ontvang gratis offerte(s)

Ontvang gratis en vrijblijvend offerte(s) van zonnepanelen reinigers in Susteren.

3. Plan een afspraak in

Offerte akkoord? Plan dan direct een afspraak in wanneer u het beste uitkomt.

Plaats uw klus

Gratis offerte | Zó geregeld

Recent ontvangen aanvragen in Susteren

Zonnepanelen schoonmaken

Graag een offerte voor het schoonmaken van 14 zonnepanelen. Panelen liggen op dak van onze woning (hoogbouw).

Geplaatst in: Zonnepanelen reinigen
Regio: Susteren
Geplaatst op: 29.11.2022

Reinigen van 8 zonnepanelen

Op onze schuurdak hebben we 8 zonnepanelen en die zitten onder de vogelpoep. Graag met spoed een reiniging gevraagd!

Geplaatst in: Zonnepanelen reinigen
Regio: Susteren
Geplaatst op: 29.11.2022

Offerte voor schoonmaken

Nieuwe woning gekocht met 9 zonnepanelen. Deze zijn erg vies en willen we graag weer schoongemaakt hebben.

Geplaatst in: Zonnepanelen reinigen
Regio: Susteren
Geplaatst op: 28.11.2022