Zonnepanelen laten reinigen?

Beter rendement met schone zonnepanelen

Plaats hier uw klus

Gratis offerte | Zó geregeld

1. Plaats uw klus

Uw klus plaatst u binnen 1 minuut via ons online contactformulier.

2. Ontvang gratis offerte(s)

Ontvang gratis en vrijblijvend offerte(s) van zonnepanelen reinigers in uw regio.

3. Plan een afspraak in

Offerte akkoord? Plan dan direct een afspraak in wanneer u het beste uitkomt.

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen zijn erg populair bij woningbezitters. Niet zo gek, want met zonnepanelen bespaart u vele euro’s op uw maandelijkse energierekening. Van dit rendement wilt u natuurlijk altijd optimaal kunnen blijven genieten. Daarom is het verstandig om eens per jaar uw zonnepanelen te laten reinigen. Door vuil en aanslag genereren uw zonnepanelen namelijk niet het gewenste rendement meer. Het verschil tussen schone en vuile zonnepanelen kan oplopen tot een rendementsverschil van ongeveer vier tot vijf procent. De moeite waard dus om tijdig te (laten) reinigen.

Verschillende soorten vuil

Zonnepanelen liggen meestal boven op uw dak. Vaak de beste keuze voor het maximaliseren van uw rendement, maar op het dak zijn het helaas ook echte aantrekkers van vuil. Denk hierbij aan vogelpoep, stof, zand en algen. Zeker wanneer u in een bosrijke omgeving woont is het advies om de zonnepanelen minimaal één keer per jaar te reinigen.

Zelf zonnepanelen reinigen of uitbesteden?

Het reinigen van zonnepanelen is geen moeilijke klus, maar wel een gevaarlijke doordat u op hoogte moet werken. Het advies is dan ook om niet zelf het dak op te gaan om zo gevaarlijke situaties te voorkomen. Deskundige zonnepanelen reinigers via De Kluskenner nemen graag deze klus voor u uit handen. Veelal werken de vakmannen met een uitschuifbare telescoopsteel en/of telescoopbortsel om de zonnepanelen grondig en veilig te kunnen reinigen.

Toch zelf zonnepanelen reinigen? Let hier op!

Zitten uw zonnepanelen op een plek dat u er zelf goed bij kunt komen? En overweegt u om toch zelf uw zonnepanelen te reinigen? Dan hebben we een aantal praktische tips om deze klus goed te klaren:

  • Controleer uw zonnepanelen meerdere keren per jaar.
  • Voordat u gaat reinigen schakelt u het stroomsysteem tijdelijk uit.
  • Gebruik altijd een zachte doek of zachte borstel om beschadigingen te voorkomen.
  • Gebruik nooit een hogedrukspuit.

Als u zelf de zonnepanelen gaat reinigen, gebruik dan osmosewater om zo kalkstrepen te voorkomen. Dit komt het rendement ook weer ten goede.

Hoe vaak en wanneer zonnepanelen reinigen?

Voor een optimaal rendement adviseren wij om minimaal één keer per jaar uw zonnepanelen te reinigen. Woont u in een bosrijke omgeving, dan is twee keer per jaar reinigen ons advies. Het belangrijke is dat u zelf meerdere keren per jaar even een blik werpt op uw zonnepanelen. Zit er hardnekkig veel vuil op, zoals vogelpoep en zand? Dan is het een goed moment voor een schoonmaakbeurt.

De beste periode om de zonnepanelen schoon te maken is in de maanden april en mei. Dit komt net voor de warme zomermaanden aan en dat is juist de periode dat u het maximale rendement wilt van uw zonnepanelen. Plan de reiniging dus tijdig in!

Wat kost het reinigen van zonnepanelen?

Veel mensen kiezen ervoor om deze klus uit handen te geven aan ervaren zonnepanelen reinigers. Maar welke kosten zijn hieraan verbonden? Gemiddeld kun je uitgaan van een prijs tussen de € 85,- en € 125,- euro. Er zijn ook bedrijven die per zonnepaneel een vaste prijs hanteren met een vast starttarief. Het is daarom altijd verstandig om eerst even een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Klantervaringen over De Kluskenner

Klantbeoordeling:
Op basis van 127 reviews

Lees hier onze klantbeoordelingen »

Voordelen De Kluskenner

  • Plaats uw klus via ons contactformulier
  • Ontvang vrijblijvend en gratis een offerte
  • Zonnepanelen reinigers in uw regio
  • Offerte akkoord? Plan direct een afspraak in

Offerte aanvragen zonnepanelen reinigen